Liposuction yöntemi nedir nasıl yapılır hangi bölgelere uygulanır?

Fazla yağlarınızdan kurtulmanın bir başka yolu da Liposuction yönteminden geçmektedir. Peki sıklıkla sorulan bu yöntem nedir hangi bölgelere uygulanır?

Liposuction yöntemi nedir nasıl yapılır hangi bölgelere uygulanır?

Gelişen teknolojiyle beraber sürekli olarak hareketsiz kalmak ve yaşamda doğal olmayan çeşitli besinlenme yöntemleri yüzünden obezite gibi fazla kilo ve yağlar kişiler için problem olmakdatır. Ancak bu tarz problemlerin kısa sürede kurtulmak ve vücudu toparlamak amaçlı vücutta biriken yağlardan ''Liposuction yöntemi'' ile kurtulmanız mümkün! Spor egzersiz ve düzenli beslenme ile fit bir görünüm elde edebilirsiniz ancak bu tarz yöntemler gereğinden fazla sabır isteyen seçeneklerdir.  Süreci hızlandırmak isteyenler bu yöntem ile fazla yağlardan kurtulabilirsiniz. 

LİPOSUCTİON NEDİR HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR? 

Liposuction bölgesel yağlanmalarda deri altında birikin yağ moleküllerinin dışarı taşınma işlemidir. Anesteziden sonra yağlanmanın olduğu bölgede gereken minimum sayıda delik açılır. Bu delikleri çapı 2-3 mm kadardır. Daha sonra açılan deliklerden kanül denilen tüpler içeri doğru ilerletilir. Kanüller ulaştıkları bölgede tıpta aspirasyon denilen bir nevi elektrik süpürgesi işlevi görürler. Kanüller tarafından emilip çekilen fazla yağ molekülleri vücut dışına çıkartılır. Bu sayede hasta fazla yağlardan kurtulmuş olur.

Liposuction yöntemi 40 yaş üstü insanlarda kırışıklıkları doldurma amacıyla da kullanılabilir. Hastanın dengesiz yağlanan bölgesinden alınan yağ molekülleri kırışıklık olan bölgeye enjekte edilir ve daha gergin bir görünüm ortaya çıkar. Bu yugulama genellikle bel bölgesindeki eritilemeyen yağlarda, çene ve gıdılardaki yağ kütlelerinde, özellikle kadınların sıklıkla şikayetçi oldukları kalça üzerinde biriken yağlardan bu uygulama ile kurutulabilinmektedir.

 

Yorumlar