Merkür gerilemesi Kasım 2018 retronun burçlara etkisi

Merkür retrosu Kasım 2018 burçlara etkilerinin detayları elmaelma.com'da. 8 Aralık'ta bitecek olan Merkür gerilemesi etkileri arasında teknolojik ağrızalar var.

Merkür gerilemesi Kasım 2018 retronun burçlara etkisi

Kış bastırmadan birkaç haftayı kendinize ayırmak, aşktan işte farklı alanlarda planlar yapıyor olabilirsiniz ancak kozmosun sizin için farklı bir planı var. Merkür gerilemesi başladı. 17 Kasım yılın son Merkür retrosunun başladığı tarih. 8 Aralık'a kadar sürece olan Merkür gerilemesi 3 hafta boyunca hayatımızda kargaşalar yaratabilir. Üstelik 17 Kasım Merkür retrosunda bir de Neptün etkisi var. Neptün karesiyle soslanan Merkür gerilemesi Astrolog Jamie Partridge'e göre iletişim,  teknoloji arızaları, sinirsel anksiyete, seyahat gecikmeleri ve kayıp öğeler gibi her zamanki Merkür retrosu etkilerini yaratacak ancak Neptün karesiyle korunlara kafa karışıklığı ve aldatmacalar da eklenecek. Bu karmaşanın içindeki tek parlak nokta, Jüpiter'in 8 Kasım'da Akrep'ten resmen çıkması ve yıl boyunca kendi evi olan Yay burcunda geçmesi. Bu hareket geçen yılın karmaşasının ve yoğunluğunun düşmesine neden olacak. 

Kasım 2018 Merkür retrosunun ana teması, karanlık ve ışık arasındaki ikilik olacak. Yani üç hafta Merkür'ün geri dönüşük emniyet kemeri takmadan rollar coaster'a binmek gibi hissettirecek. Ancak bu dönem dış görünüşümüz yerine içe yöneleceğiz. Ancak sinir sistemimiz bu 3 hafta biraz zorlanabilir. Çünkü Merkür retroları hiçbir zaman işleri kolaylaştırmaz. Bu Merkür retrosu sırasında düşünmeden konuşmanız yüksek olasılık. Ancak 8 Aralık'a kadar 2 düşünüp bir konuşun deriz. Gerçekten söylemeye ihtiyaç duyduklarınızı söyleyin. 

Aileniz ve arkadaşlarınızla iletişim kurduğunuzda, iletişimin temellerine bağlı kalmaya çalışın. Hayal gücünüz ve aldatma potansiyeliniz sıkıntılı durumlara yol açabilir. Belirli bir konu hakkında çok düşünceli hissedebilir ve başkalarının düşündüğü şeyleri önemsemeyebilirsiniz. Ancak bu, başkalarına vaaz vermek  ve onlara nasıl düşünmesi gerektiğini söyleyebileceğiniz anlamına gelmez.

Merkür geri gitse bile!

Retro süresince duygusal önyargılarınız düşüncelerinizi etkileyebilir. Kendinizi kontrol edebileceğiniz gibi hissetmiyorsanız, kendinizi tatile ayırın ve içe kapanın. Sakinleşmeye yardımcı olacak şeylerle meşgul olun.

8 Aralık'a kadar devam edecek olan Merkür gerilemesi Yay burcunda gerçekleşecek. Merkür retrosu burçları yüzeysel düşünmeye sevk edecek ve bir konudan diğerine atlayıp duracağız. Bu durum olayları çarpıtmamıza da neden olacak. Aman dikkat!

Gelelim Merkür gerilemesinin burçlar üzerindeki etkilerine...

MERKÜR GERİLEMESİ KOÇ BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’dan sonra enerji alanlarınız değişiyor, biraz enerjinizi kullanmakta zorlanAcaksınız kendinizi geri plana çektiğiniz bir dönem olabilir. Çok fazla etrafınızda olup biten olaylarla ilgilenmiceksiniz. Bu döngü içersinde hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi kuvvetli tutmayı ihmal etmeyin. 17 Kasım’da Merkür gerilemeye başlayacak ve Merkür gerilemesi özellikle seyahatlerde, ticari faaliyerlerinizde sıkıntı ve problemleri karşınıza getirebilir. 8 Aralık’a kadar önemli konularda adım atmamanız gereken bir zaman dilimi olacak. Merkür gerilemesi etkisi altında 23 Kasım’da oluşacak olan Dolunay ile beraber yakın çevre ilişkileriniz önemli olacak. Bu ay aslında belirli konularda hızlı hareket etmek için, kafanızdaki planları uygulamak için, karşınızdaki fırsatları değerlendirmek için uygun aylardan bir tanesi bu anlamda 9, 11, 26, 27 ve 28 Kasım’ı etkili bir şekilde kullanın.

MERKÜR GERİLEMESİ BOĞA BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs düzeliyor, Venüs’ün düzelmesiyle beraber iş alanlarınızda yaşadığınız sıkıntıları toparlama şansınız olacak. 16 Kasım’dan sonra enerjinizi daha çok sosyal çevre alanlarınıza kaydırmaya başlıyorsunuz, arkadaş çevrenizde yapılacak işlerde liderliği siz üstlenebilirsiniz. Birden fazla işle uğraşıyorsanız bu alanların öne çıktığını görebilirsiniz. 17 Kasım’da Merkür, son gerilemesi başlayacak Kasım ay’ı içersinde dikkatli adımlar atmanız gerekicek. Merkür geriledikten sonra bir borcun altına girmek, kredi çekmek gibi alanlarda çok fazla desteklenmeyeceksiniz. 22 Kasım’dan sonra daha çok algınızı parasal konulara kaydıracaksınız, 23 Kasım’da oluşan Dolunay ile beraber elinize geçicek bir para mevzusunun hayatınızda etkili olduğunu göreceksiniz. Bu ay özellikle  9, 11, 26, 27, 28 Kasım tarihleri sizi destekleyen tarihlerden olacak.

MERKÜR GERİLEMESİ İKİZLER BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs’ün düzelmesiyle beraber ilişkilerinizdeki zorlandığınız sürecin geride kaldığını görmeye başlıyorsunuz. 16 Kasım itibariyle kariyerinizde ve iş alanlarınızda mücadelenizi arttırdığınız bir döngüye merhaba diyeceksiniz.

17 Kasım’da Merkür, ikili ilişkiler ve evlilik alanınızda gerilemeye başlıyor. 23 Kasım’da oluşacak Dolunay, hayatınızla ilgili önemli kararları karşınıza getirecek. 26, 27, 28 Kasım özel hayatınızda şanslı, bolluklu bir tarih olacak.

MERKÜR GERİLEMESİ YENGEÇ BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs düzeliyor ve Venüs’ün düzelmesiyle beraber aile alanlarınızda Kasım başından beri yaşadığınız sıkıntı ve problemleri geride bırakmaya başlıyorsunuz ama bir gezegen düzeliyor, diğer gezegen geri gitmeye başlıyor. 17 Kasım’da Merkür gerilemesi iş alanlarınızda bir takım iletişim sıkıntılarını karşınıza getirebilir. 8 Aralık’a kadar çok büyük iş adımlarından kaçınmaktan fayda olacak. 26, 27, 28 Kasım’da güzel şans ve fırsatların iş alanlarınızdan geldiğini göreceksiniz.

MERKÜR GERİLEMESİ ASLAN BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs’ün düzelmesiyle beraber iletişim ve ilişki sıkıntılarını geride bırakmaya başlayacaksınız. 16 Kasım itibariyle daha fazla enerjinizi ortak parasal konularda ortaya koymaya başlayacaksınız. Eşinizin parası önem kazanıyor ve bu alanda yapacağınız harcamalarda ay boyunca önemli olacak. 17 Kasım’da Merkür gerileyecek. Merkür, aşk ve çocuk ilişkilerinizde sıkıntı ve problemleri çözülmek üzere karşınıza getirebilir. Daha önceden attığınız bir adımın sonuçlarını bu ay alabilirsiniz bu anlamda 26, 27, 28 Kasım sizi destekleyecek güzel şansların karşınıza geldiğinizi görebilirsiniz. 23 Kasım’daki Dolunay, sosyal çevre alanlarınızda hassas bir mevzuyu karşınıza getirebilir. Güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.

MERKÜR GERİLEMESİ BAŞAK BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs düzeliyor. Venüs düzeldikten sonra rahatlıkla parasal işlerinizin peşine düşebilirsiniz ve 16 Kasım itibariyle enerjinizi ikili ilişkilerinize harcıyorsunuz. Sevdiğiniz insana karşı biraz fedakar yaklaşımlarınız ön planda olabilir ama bu fedakar yaklaşımlardan kaynaklı olarak sürtüşme etkileriniz devrede olacak.

17 Kasım’da Merkür ev, aile, yuva alanlarınızda geri gitmeye başlayacak. Daha önceden konuşulmuş bir ev mevzusu bu dönemde karşınıza çıkabilir. 26, 27, 28 Kasım bu anlamda şanslı günler olarak bir kenara not edilmeli. 23 Kasım’daki Dolunay, kariyerinizdeki önemli bir mevzu bu Dolunay’da uğraşmanız gereken konuların başında yer alacak.

MERKÜR GERİLEMESİ TERAZİ BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs’ün düzelmesiyle beraber hayata bakış açınız daha düzelmeye başlıyor. Kendinizle olan bağlantınızı yeniden sağlayacaksınız, ilişkilerinizde denge kurmak önem kazanıcak. 16 Kasım itibariyle enerjinizi iş hayatınıza harcamaya başlıyorsunuz. İş alanlarınızda kendinizi göstermek önem kazanıcak. Sağlığınıza yine dikkat edin çünkü hormonel sistemdeki düzensizlikler iş alanlarınızdaki yaşadığınız sıkıntıların sonucunda karşınıza gelebilir.

17 Kasım’da iletişim gezegeni Merkür’ün gerilemesi, yine iletişimle ilgili konularda sıkıntı ve problemlere açık olacağınızı gösteriyor. Eski’ye yönelik işlerinizi düzenlemek, ileriye gitmek için şanslı adımlar karşınıza gelirken yeni ve sıfırdan başlayacak işleriniz için desteklenmeyeceksiniz. Bu ayın 26, 27, 28 Kasım tarihlerinde çok güzel iş fırsatları kapınızı çalabilir. 23 Kasım’daki Dolunay, daha büyük konularla uğraşmanızı sağlayacak. Fikirsel olarak büyüyeceğiniz bir dolunay yaşıyacaksınız sizi daha az tanıyan insanlarla bağlantınız önem kazanıcak.

MERKÜR GERİLEMESİ AKREP BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs’ün düzelmesiyle beraber ilişkilerinizde daha rahat bir döngüye merhaba diyeceksiniz. Aşk hayatınız hareketlenebilir, enerjinizi bu yöne kaydıracaksınız. 23 Kasım’da oluşan Dolunay, ortak parasal konularda önemli kararları karşınıza getirebilir. Bir ödeme yada bir borç karşınıza gelebilir sizde bu ödemenin konu ve olayları ile uğraşabilirsiniz. 26, 27, 28 Kasım tarihleri maddi konularda güzel şans ve fırsatların karşınıza geleceği tarihler olarak not etmeyi unutmayın.

MERKÜR GERİLEMESİ YAY BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs düzeliyor, arkadaş ortamlarınızda ve sosyal çevre ortamlarınızda yaşadığınız ilişki dengesizliklerini bir dengeye oturtacağınız bir döngü olacak. 16 Kasım’dan sonra enerjinizi daha çok ailevi konulara harcayacaksınız. Evinizde gaz ve sularla olan etkilere dikkat edin. Evinizin su borularını ve gaz borularını kontrol ettirin. 17 Kasım’dan sonra Merkür geriliyor. Merkür sizin burcunuzda gerileyecek yanlış iletişime dikkat etmeniz gereken bir dönem 3 hafta boyunca kendinize karşı, etrafınıza karşı dürüst olun, hatalarda bulunmayın ve iletişiminizde daha net olun. 23 Kasım’da oluşacak Dolunay, ilişkilerinize odaklanmanızı sağlayacak. İlişkinizle beraber alacağınız kararlar önem kazanıyor. 26, 27, 28 Kasım şanslı döngüleriniz olacak.

MERKÜR GERİLEMESİ OĞLAK BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs’ün düzelmesiyle beraber iş ve kariyer alanlarınızda ilişkilerinizi doğru bir zemin üzerine oturtabilirsiniz. Önemli bir takım konuşma ve görüşmeleriniz varsa işinizle ilgili 16 Kasım ve sonrasında yapmanız daha doğru olabilir. Fedakarlıklarınızda ön plana çıkabilir.

17 Kasım’da Merkür geriliyor. Merkür sizin kadersel alanınızda gerileyecek. İletişimsel konularda, yabancı insanlarla yapılacak olan işlerde, günlük hayatınızın düzeninde bazı konuları gözden geçirmenize sebep olacak. 8 Aralık’a kadar çok büyük kararlardan uzak durmalısınız. Büyük iş başlangıçlarınızdan kaçınmalısınız.

23 Kasım’da oluşan Dolunay ile beraber iş, hizmet, sağlıkla ilgili konularda önemli duygusal bir takım adımlar karşınıza çıkabilir. Bu dönemde hem sağılığınıza hemde iş alanlarınıza gereken özeni göstermeyi unutmayın. 26, 27, 28 Kasım tarihleri hem manevi alanlarda sizi desteklerken diğer taraftan yabancı insanlarla yapılacak olan işler karşınıza çeşitli fırsatları getirebilir.

MERKÜR GERİLEMESİ KOVA BURCU ETKİLERİ

16 Kasım’da Venüs’ün düzelmesiyle beraber hem eğitim, hem seyahat, hem diğer yapacağınız işlerde daha olumlu sonuçlar alacağınız bir döngü içersine giriyorsunuz. Daha fazla spiritüel konulara, gezmeye, dolaşmaya, hayata dair bir takım konulara harcayacağınız paralar önemli olacak. Harcamalarınız hızlanabilir, diğer insanlara yardım etmek isteyebilirsiniz.

17 Kasım’da Merkür’ün gerilemeye başlaması arkadaşlarınızla olan iletişiminizi sıkıntıya sokabilir. Bazı konularda önemli fikirlerinizi paylaşırken yanlış anlaşabilirsiniz. 26, 27, 28 Kasım’da planladığınız işleri hayata geçirebilirsiniz.

23 Kasım’da oluşacak Dolunay ile beraber aşk hayatınız hareketleniyor. Sosyal çevrenizden kaynaklı olarak arkadaşlarınızın sizi tanıştıracağı yeni bir insan hayatınıza girebilir.

MERKÜR GERİLEMESİ BALIK BURCU ETKİLERİ

16 Kasım itibariyle Mars sizin burcunuza geçicek ve sizi hareketlendirecek hem hayatınızla ilgili konularda harekete geçmek kolay olacak hemde tembelliğinizde üzerinizde olabilir bu dönem içersinde. Başkalarına yapacağınız yardımlar hayatınızı geliştirebilir.

17 Kasım’da Merkür gerilemesi var bu gerilemeyi kariyer ve iş alanlarınızda yaşayacaksınız. Jüpiter bu alanlarda size şans ve fırsatlar sunarken diğer tarafta bazı iletişim konularınızda sıkıntıları karşınıza getirebilir. 8 Aralık’a kadar çok büyük bir kariyer planlamasından uzak durun. Daha önceden konuşulmuş, yarım kalmış bir şekilde olmamış işlerinizde şanslar ve fırsatlar 26, 27, 28 Kasım’da karşınıza gelicek ve sizi mutlu edecek.

23 Kasım’da oluşan Dolunay’a baktığımızda algımızı çevirdiğimiz konuların tam karşıt anlamıyla uğraşmaktır Dolunay. Kariyer hayatınıza odaklanmışken, ailevi alanda alacağınız kararları karşınıza getirecek ve bu alanda duygusal hassaslıklar yaşamaya meyilli olacaksınız.

MERKÜR GERİLEMESİ NEDİR NASIL OLUR?

Peki nedir bu Merkür retrosu, merkür gerilemesi olarak da anılan Merkür retrosunda neler yaşanır, neden astroloji için Merkür retrosu bu kadar önemli? Yeni başlayanlar için Merkür retrosunun detayları ve Merkür retrosu 2019'un burçlara etkilerine ilişkin detaylar elmaelma.com'da. Merkür retrosuyla ilgili öncelikle şunu söylememiz gerekiyor. Merkür iletişimle ilgili her şeyin hükümdarıdır. Merkür, günlük olarak, günlük hayatımızda karşılaştığımız önemsiz detayların yanı sıra, notlar, hatırlatmalar, telefonlar, rutin, otomobiller, yazılı mesajlar, e-postalar, teknoloji, ithalat, ihracat, cep telefonu gibi temel bilgileri de temel olarak aklımızda geçen her şeyi yönetir.

Merkür güneş sisteminin en küçük gezegeni ve aynı zamanda en hızlısıdır, çünkü güneşin yörüngesini sadece 88 günde tamamlar. Hızlı derken, sadece hızdan bahsetmiyoruz, aynı zamanda genel çevikliğinden bahsediyoruz. Roma mitolojisinde, Hermes, Merkür, Olympian tanrılarının en zekisi olarak anılırdı. Hermes onların habercisi ve tercümanıydı, dolayısıyla "Merkür, haberci" terimiydi.

Merkür retrosunun etkilerini öğrendik. Peki 2019 Merkür gerilemesi tarihleri hangileri? İşte 2019'da bizi bekleyen Merkür retrolarının tarihleri...

2019 yılının ilk Merkür gerilemesi Mart ayında Balık burcunda gerçekleşecek. 2019'un ilk Merkür retrosu 5 Mart 2019'da başlayacak ve 28 Mart 2019'da sona erecek. 

2019 yılının ikinci Merkür gerilemesinin tarihi ise 7 Temmuz 2019 olacak. 2019 yılının ikinci Merkür gerilemesi Aslan burcunda başlayacak ve 31 Temmuz 2018'de Yengeç burcunda sona erecek. 

2019'un son Merkür gerilemesi Ekim ayında gerçekleşecek. 31 Ekim'de başlayacak olan 3. Merkür gerilemesi Akrep burcunda başlayacak 20 Kasım 2019'da sona erecek.

MERKÜR GERİLEMESİNDE NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Peki Merkül gerilemelerinden nelere dikkat etmek gerekir? Merkür retroları iletişim, ev aletleri arızaları, yanlış anlamlar,alınganlıklar,asılsız dedikoduların yoğun olduğu dönemler diyebiliriz. Elektronik eşyalarımız da bozulmalar olabilir. Bu cep telefonları, bilgisayar, tv'ler vb.. gibi eşyalarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

İş yaşamızda gelirsek iş değişikliği için uygun bir dönem saylmaz. Bu zamanlada yeni başlangıçlara, yeni projelere imza atmamak önemlidir. Fakat uzun zaman önce ayarladığınız bazı işleriniz hatta evlilik tarihleriniz Merkür gerileme zamanına denk geliyorsa tabi ki bu bir sorun değil. Bu zamanlarda sakınca yoktur. Konu ne olursa temelleri önceden atıldığı için işinize devam edebilirsiniz. Yarım kalan işlerinizi tamamlamak için harika bir zaman diyebiliriz..

Yorumlar