Vücuttaki damarlar neden belirginleşir bazı durumlar risk taşıyor!

Vücuttaki damarlar neden belirginleşir? Vücudunuzdaki damarların belirgin hale gelmesinin birçok nedeni vardır. İşte bu rahatsız edici görüntünün nedenleri!

Vücuttaki damarlar neden belirginleşir bazı durumlar risk taşıyor!

Vücuttaki damarlar neden belirginleşir? Birçok insan vücudunda bulunan damarların neden bir süre sonra görünür bir hale geldiğinin nedenini bilmemektedir. Fakat damarların belirginleşmesinin belli başlı sebepleri bulunmaktadır.İşte vücudunuzdaki damarların belirgin hale gelmesinin nedenleri!

AÇIK TEN RENGİNE SAHİP KİŞİLERDE DAHA BELİRGİNDİR 

Uzmanlar, açık ten rengine sahip olan kişilerin, koyu renkli kişilere göre daha görünür damarlara sahip olduğunu söylüyor. Damarların belirgin hale gelmesine ince ciltte neden oluyor. Yaşlandıkça, cildin altındaki yağ tabakası daha da incelir. Bu nedenle yaşlı insanlar genellikle ellerinde, bacaklarında ve vücudun diğer bölgelerinde belirgin damarlara sahiptir. Derinin ince olması altındaki kılcal damarların görünmesine yol açıyor. 

EGZERSİZ SIRASINDA DAMARLAR GÖRÜNÜR HALE GELİR 

Egzersiz yaparken damarlarınızın ortaya çıkması kadar normal bir şey yoktur. Çünkü egzersiz yaparken kaslarınız çalışır ve şişer ve damarlarınızı cildin yüzeyine doğru iter. Onları görünür hale getirir. . Egzersiz yaptıktan sonra da kaslarınız geri çekilir ve damarlarınız daha az görünür hale gelir.

GEBELİK SIRASINDA DAMARLAR BELİRGİNLEŞEBİLİYOR

Damarların belirginleşmesi bir çok hamile kadının başına gelen bir sorundur. Aslında bu durum karşısında endişelenicek bir şey yoktur.Hamile bir kadının kan hacmi hamile olmayan bir kadından daha yüksektir ve damarlar bu artan kan miktarına ayak uydurmaya çalışır. Hamilelik sırasında görünür damarlar yaşasanız da, muhtemelen doğumdan sonra kaybolacaktır.

DÜŞÜK VÜCUT YAĞINA SAHİPSENİZ DAMARLARINIZ GÖRÜNÜR HALE GELEBİLİR

Düşük vücut yağına sahipseniz, damarlarınızın görünür olmasının bir nedeni olabilir. Zayıf insanlar ince deriye sahiptir ve ince yağ tabakası, damarları tamamen kaplayamaz. Bu durum da damarları belirgin yapar.

BAZI DURUMLAR RİSK TAŞIYOR!

Bazı durumlarda, vücudunuzdaki damarların belirginleşmesinin nedenleri bu kadar basit olmayabiliyor. Belirgin damarlarla birlikte göğüs ağrısı, nefes darlığı, damarların yakınındaki ülserler veya şişmiş damarlar gibi diğer belirtiler de eşlik ediyorsa, doktora gözükmenizde fayda var. Bu semptomlar göz ardı edilmemelidir.



 

Yorumlar