İftar menüsü örnekleri 2019 bugün ne pişirsem derdine düşenler için...

2019 Ramazan ayının ilk günü iftara ne yapsam diye karar kara düşünenler için oruç açmanın ilk heyecanında elmaelma.com olarak iftar menüsü hazırladık!

İftar menüsü örnekleri 2019 bugün ne pişirsem derdine düşenler için...

Ramazan ayının ilk orucunu açmak için iftara acaba ne yapsam? Sorusunu kendinize soruyorsanız 2019 Ramazan ayında ilk iftarda yapabileceğiniz menü örenğini elmaelma.com'a göz atmanızı öneriyoruz! Tutulan ilk orucun hevesi ile iftar vakti gelince midenizi rahatlatacak başlangıç çorbasından tutun tatlısına kadar en lezzetli tarifleri ile sizlere sunuyoruz! Başlangıç için mercimek çorbası, mısır salatası, tereyağında pirinç pilavı, patlıcan közleme, güllaç tarifi var!

BAŞLANGIÇ İÇİN MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ!

Malzemeler; 1 su bardağı kırmızı mercimek, 2 adet orta boy havuç, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 diş sarımsak, 6 su bardağı sıcak su, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Ayıkladığınız kırmızı mercimeği bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, havuç ve sarımsağı küçük parçalar halinde kesin. Kırmızı mercimekle birlikte tencereye aldığınız doğranmış sebzelerin üzerine sıcak suyu kattıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin. Kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirdiğiniz çorbayı, blenderdan geçirerek püre haline getirin.

Kıvamı koyu geldiyse az bir miktar sıcak su katın. Çorbanın terbiyesi için; ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Unu hafif bir renk alana kadar kavurduktan sonra domates salçası, tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak durumda olan çorbadan bir miktar katıp hazırladığınız salçalı terbiye karışımının kıvamını açtıktan sonra çorba tenceresine aktarın. Kırmızı mercimek çorbasını kısık ateşte 5 dakika kadar beklettikten sonra iftarı açmak için sofralara servis edebilirisiniz.

iftar menüsü örneği mercimek çorba

FIRINDA PATLICAN KÖZLEME TARİFİ

Malzemeler, 6 patlıcan

Yapılış aşaması; Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp önden ısıttıktan sonra patlıcanları iyice yıkadıktan sonra havlu peçete yardımı ile kurulayın. Daha sonra patlıcanların üzerinde delikler açarak fırın tepsisine sıralayın. Fırın tepsisini 200 derecelik ayarlanmış fırına verdikten sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar beklettikten sonra kzölenmiş patlıcanları çıkarıp soyun. Patlıcanlarınızı soyduktan sonra üzerine tercih ettiğiniz baharatları ilave ederek limon, tuz, rendelenmiş sarımsağı ilave ettikten sonra afiyetle sofralara dahil edebilirsiniz.

iftar menüsü yemek tarifi közlenmiş patlıcan

MISIRLI SALATA TARİFİ

Malzemeler; 300 gram mısır, 1 adet turp, 1 adet salatalık, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 adet limonun suyu, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Derin bir kabınm içerisine nar ekşisi, tuz, limon ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Daha sonra salatalıkları yıkama işleminden sonra gelişi güzel bir şekilde çizgili çizgili soyun. Turp ve salatalıkları ince ince yarım olarak doğradıktan sonra dereotunu ince ince kıyarak salata sosunu üzerine ilave ettikten sonra satalayı iyice karıştırıp iftar sofranıza ilave edebilirsiniz.

iftar menüsü tarifi mısır salata

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Malzemeler; 2 su bardağı pirinç, limon, 3 su bardağı su, arpa şehriye, tuz, tereyağı yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Pirinci bir kaç defa sudan geçirdikten sonra son olarak pirincin içerisine su doldurup içerisine bir tatlı kaşığı kadar limon damlattıktan sonra 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra tencerenin içerisinde 1 yemek kaşığı kadar tereyağını eritip bir türk fincanı yarısı kadar arpa şehriyeyi kızartıp üzerine pirinçlerinizi dahil edip çıtır çıtır ses çıkarana kadar kavurun. Kavurma işleminiz bittikten sonra üzerine 3 su bardağı su ilave ettikten sonra suyunu çekmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika kadar bekledikten sonra lezzetine bakım 10 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. Daha sonra iftar sofralarınıza dahil edebilirsiniz.

iftar menüsü örnekleri

TATLISIZ OLMAZ! GÜLLAÇ YAPABİLİRSİNİZ

Malzemeler; 12 adet güllaç yaprağı, 3 litre süt, 3 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin, 2 su bardağı ceviz içi, 8 adet çilek, 8 adet taze nane yaprakları, 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı, 4 yemek kaşığı ceviz içi yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın. 2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.

Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin. Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın. Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle iftar sofralarında yiyebilirsiniz.

ramazan ayı iftar menüsü örnekleri

Yorumlar