2019 Ramazan ayı iftar menü örneği pratik lezzetler!

2019 Ramazan ayında iftar sofrasında oruçlu olanların en çok aradığı kolay hazırlanan çorbadan tatlıya kadar tüm tarifleri elmaelma.com'da bulabilirsiniz.

2019 Ramazan ayı iftar menü örneği pratik lezzetler!

Ramazanda iftar sofralarında hem hazırlaması kolay hem de her lezzeti damağınızda bırakacak olan iftar menüsü tariflerini bir araya getirdik! Sizde evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz oruçluyken sizi çok yormayacak iftar menüsü örneklerine göz atmak için elmaelma.com'a bakabilirsiniz! Başlangıç olarak ezogelin çorbasından arasıcak ana yemekten tutun tatlısına hakar tüm lezzetleri sıraladık!

BAŞLANGIÇ İÇİN EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler; 2 çay bardağı kırmızı mercimek, 3 yemek kaşığı pirinç, 2 yemek kaşığı bulgur, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşı ğıtereyağı, 6 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı pul biber yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması;  Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın. 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.

Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin. Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin. Limon suyu ve pul biberi de ilave ettikten sonra ramazan sofralarınıza ekleyebilirsiniz.

ezogelin çorba tarifi

RUS SALATASI TARİFİ

Malzemeler; 3 adet patates, 2 adet havuç, 1 su bardağı dondurulmuş bezelye, 1 su bardağı mayonez, 6 adet salatalık turşusu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Havuçların kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Dondurulmuş bezelyeler ile birlikte kaynar suda haşlayın. Patatesleri, ayrı bir tencerede kabuğunu soymadan yumuşayana kadar haşlayın. Ardından suyunu süzün ve soğuması için bekletin. Haşlanan patatesleri bezelye ve havuç küpleri ile uyumlu olacak şekilde doğrayın.

Suyunu süzdüğünüz ve soğuyan doğranmış tüm sebzeleri salata kasesine aktarın. Salatalık turşularını minik minik doğrayın. Mayonezi, tuz ve karabiber ilavesiyle çırpın. Doğranmış turşuları ve mayonezi salata kasesine aktarıp, karıştırma işlemini tamamladıktan sonra iftar sofralarınıza dahil edebilirsiniz.

rus salatası tarifi

ANA YEMEK İÇİN PÜRELİ TEPSİ KÖFTE TARİFİ

Malzemeler; 500 gram dana kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 2 yemek kaşığı galeta unu, 1,5 çay kaşığı tuz, 1,5 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 1 avuç doğranmış maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet yumurta, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 büyük boy kase patates püresi, 1,5 su bardağı kaşar peyniri yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın ve güzelce yoğurun. Seramik tepsinizi ya da fırın kabınızı fırça yardımıyla yağlayın. Ardından köfte harcınızı güzelce yayın. 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Çıkarıp üzerine patates püresi ve kaşar peyniri rendesi ilave edin. Ardından yeniden 190 derecede 15 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra iftar sofralarınıza dahil edebilirsiniz.

püreli tepsi köfte tarifi

YEMEK ÜSTÜNE SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler; 1,5 çay bardağı pirinç, 3 su bardağı sıcak su, 4 su bardağı süt, 3,5 su bardağı toz şeker yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 1,5 çay bardağı pirinci, 3 su bardağı sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın. Haşlanan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edin. Ayrı bir kasede karıştırdığınız 1 su bardağı süt,  toz şeker ve 3 yemek kaşığı pirinç ununu tencereye aktarırken kesilmemesi için tenceredeki karışımdan 1-2 kaşık üzerine ekleyip, tekrardan tencereye yavaşça ve karıştırarak ekleyin.

Yaklaşık 10 dakika kadar sütlacı pişirdikten sonra 1,5 su bardağı toz şekeri tencereye aktarın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. 1 taşım kaynattıktan sonra kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin ve soğuk olarak servis edin.

sütlaç tarifi

Yorumlar