Baharat testosteronu yükseltiyor!

Baharatı çok seven de var hiç sevmeyen de... Bu haberi okuduktan sonra sevmeyenlerin fikri değişecek!

Baharat testosteronu yükseltiyor!

Araştırmalara göre baharatlı gıdalar tüketen erkeklerin testosteron seviyesi yükseliyor.

Fransa Grenoble Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, yaşları 18 ve 44 arasıda değişen 114 erkekeğe tuzlu ve baharatlı patates püresi verildi. Daha sonra baharatlı püreden yiyen erkeklerden ve tuzlu yiyen erkeklerden tükürük örnekleri alındı. Çıkan sonuçlara göre baharatlı püreden yiyen erkeklerin, tuzlu püreyi yiyenlere göre testosteron seviyeleri daha yüksek çıktı.

Baharatlı gıdalar erkeklerde uyarıcı etki yaratıyor… Bu yüzden baharatlı gıda tüketimini düzenli yapan erkekler testosteron düzeylerini arttırabilir.

Araştırmayı yapan uzmanlara göre, baharatlı gıda tüketiminin testosteron seviyesinin artmasında iyi rol oynadığını bilim de kanıtlıyor. 

Testosteron erkeklik hormonu olarak da bilinse de, her iki cins içinde önem taşıyan bir hormondur. Ancak erkekler için önemi daha fazladır. Erkekler de  sperm üretimi, sakalların çıkması. Sesin kalınlaşması, kasların gücü, kemiklerin sertliği gibi erkeklerin önem verdiği bir çok özellik testosteron hormonu sayesinde gelişir.

Testosteron seviyesi yaş ilerledikçe azalır.Testosteron yalnız seks gücümüzü değil, iş hayatımızı ve sosyal yaşamımızı da etkiler. Testosteron seviyesi yüksek olan kişiler yarışmaya ve risk almaya daha yatkındırlar,yaratıcılık güçleri fazladır.İş hayatında daha başarılı olabilirler.
libido.jpg

Yorumlar