Cinsellik takıntısı nedir cinsel obsesyonlardan kurtulmak istiyorsanız...

Cinsellik obsesyonları yaşayan kişiler kendilerince bunu bastırmaya çalışırlar. Peki cinsel takıntılar nelerdir ve bunlarla nasıl başa çıkılır? İşte yöntemi!

Cinsellik takıntısı nedir cinsel obsesyonlardan kurtulmak istiyorsanız...

Takıntılar (obsesyonlar), istemsizce akla gelen, kişiye rahatsızlık veren; tekrarlayıcı, zorlayıcı düşünce ve dürtülerdir. Obsesif kompulsif bozukluk cinsel takıntıları da kapsar. Peki bu cinsel obsesyonlar nelerdir? Cinsel obsesyonlara sahip bireyler kendilerine hangi soruları sorarak endişe yaşarlar? Cinsel obsesyonlardan nasıl kurtulunur? Elmaelma.com olarak sizler için araştırdık...

ZİHİNDE HOMOSEKSÜEL GÖRÜNTÜLER CANLANABİLİR

Toplumda bir tabu haline getirilmiş olan cinsellik kolaylıkla takıntı haline dönüşebilir.Cinsel obsesyonlara sahip bireyler kendilerine takıntı haline getirecek çeşitli şeyler bulabilirler. Bunları; homoseksüel birine dönüşme korkusu, zihinde homoseksüel görüntülerin canlanması veya başka insanların kendilerini homoseksüel zannetmesi korkusu, pedofili olma korkusu,birine tecavüz etme korkusu şeklinde yaşayabilirler.

ACABA BEN HOMOSEKSÜEL MİYİM? ENDİŞESİ YAŞANABİLİR

Hayatı boyunca kadınlarla birliktelikler yaşamış bir erkek, ilişki içinde olduğu kadın arkadaşına karşı ilgisiz hissetmesinin, gay olduğu anlamına geldiğini düşünebilir. Bu düşüncesi kendisine oldukça endişe verir ve "Acaba ben homoseksüel miyim?" sorusunu kendisine sorarak bu durumdan endişe duyabilir.Aynı durumda bir kadın da lezbiyen olma korkusu yaşayabilir.

AIDS OLMA KORKUSU

Cinsel obsesyonlar yaşayan bazı kişiler ise cinsel ilişki sonrası partnerinden ya da ilişkiye girmiş olduğu yeni tanıştığı insandan AIDS kapma korkusu yaşayarak test yaptırma ihtiyacı duyabilirler.

TAKINTILI BİREYLERLE TARTIŞMAKTAN KAÇININ

Bir takıntının gerçeğe dönüşme ihtimalinin düşük olduğunu bilselerde kesinlik olmadığı sürece o düşük ihtimal akılda kalmaya devam eder ve rahatsızlık verir. Takıntıyı yaşayan kişiyle tartışma başlatarak onu ikna etmeye çalışmak gereksiz bir çabadır.

YARDIM İSTEMEKTEN ÇEKİNMEYİN

Takıntıyı yaşayan kişiler genelde kendi kendilerine çözüm arayarak, yardım istemekten çekinirler.Psikolog ya da psikiyatristlerden yardım almak ve gerekirse ilaç tedavisine başlamak çözüm olabilir. Psikoterapi ve ilaç tedavisi birlikte yürütülebilmektedir.Kişiler baş edemediği durumlarda konunun uzmanından yardım alarak takıntılarının azalmasını ya da tamamen geçmesini sağlayabilirler. Takıntıların kendi kendine bastırılmaya çalışılması şiddetli olarak geri dönmelerine neden olabilir.

 

 

 

 

Yorumlar