Canan Karatay kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulundu bu saate dikkat

Söylediği her sözle gündem olan ünlü profesör Canan Karatay, saat verip zayıflamak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

Canan Karatay kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulundu bu saate dikkat

Ünlü profesör Canan Karatay kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Ambalajlı ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Karatay, light ürünleri de "Sakın almayın." diyerek uyardı. Karatay "Zayıflamak istiyorsanız 8'den sonra bir şey yemeyin." dedi.

UYKUNUZDA KİLO VEREBİLİRSİNİZ

Kilo vermek isteyenlerin dikkat etmesi gereken konulardan birisi yemek yeme saatleri. Yağ yakıcı hormon olarak bilinen leptinin aktif olduğu saatlere göre bir beslenme düzeni oluşturarak kilo vermek mümkün. Gece vakti leptinin aktif olması ile uykunuzda kilo verebilirsiniz. Leptinin gece aktif olabilmesi için ise akşam 8’den sonra hiçbir şey yememeniz gerekiyor.

D VİTAMİNİ EKSİKSE ZAYIFLAMAK ÇOK ZOR

D vitamini eksik ise zayıflamak çok zor. Bunun için yaz aylarında güneşten sık sık faydalanmalı, kışın ise takviyeler ile D vitamini ihtiyacınızı gidermelisiniz. D vitamini içeren yiyecekler arasında balık, süt, tereyağı, yulaf ezmesi ve yumurta gibi yiyecekler yer alıyor.

LİGHT ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Canan Karatay'a göre aspartam olarak bilinen E-951 kodlu katkı maddesinin zehirden bir farkı yok. Vücuda girdiği anda alkole dönüşen bu katkı maddesi yapay tatlandırıcılarda ve light ürünlerde sıklıkla bulunuyor. Kanser hücrelerini besleyen bu maddelerden uzak durmanız için light ürünleri tüketmekten sakınmalısınız.

AMBALAJLI GIDALAR ALMAYIN

Günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz ambalajlı gıdalar kısırlıktan kansere kadar birçok önemli sağlık sorununa yol açabiliyor. Sağlıklı bir yaşam için ambalajlı gıdalardan uzak durmanızda fayda var.

Yorumlar 1 yorum