Cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekelerini yok eden maske tarifleri nelerdir?

Açık tenlerde de koyu tenlerde de cilt lekeleri çok rahatsız edicidir, işte sizi cilt lekelerinden kurtaracak 3 maske tarifi...

Cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekelerini yok eden maske tarifleri nelerdir?

Lekenin başını küçükken ezeceksin! Biz kadınların korkulu rüyası olan cilt lekelerini kapatmak çok zor, saatlerce kapatıcı uygulasak bile ne yazık ki görünmez olmuyorlar! Böyle durumlarda yapılacak en iyi şey öncelikle bir cilt doktoruna başvurmaktır, eğer kalıcı lekelere sahip değilseniz sizler için 3 doğal cilt maskesi tarifi hazırladık! Mutlaka denemelisiniz, etkisini göreceksiniz...

Limonlu şekerli peeling ve bal Maskesi

Yeni oluşan veya oluşmaya başlayan cilt lekeleri üzerinde, doğru malzemelerle düzenli şekilde uygulanan peeling’ler etkilidir. En doğru malzeme ise limon ve bal. Önce peeling’i, daha sonra maskeyi uygulayın. Fakat gündüz değil akşamları. Çünkü turunçgil ailesinin diğer üyeleri gibi limon da cildi güneşe karşı daha hassas yapar ve hatta cildinizde bu meyvelerin kalıntısıyla güneşe çıktığınızda leke oluşumu kolaylaştırır.

Gece uyguladığınızda ise aksi yönde etkili olur. 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı içme suyu ile yarım limon suyunu karıştırın ve temiz cildinize masaj yaparak sürün. 5 dakika sonra yıkayın. Ardından 1 yemek kaşığı bal ile yarım limon suyunu karıştırın ve pamuk yardımıyla cildinize sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın.

Zerdeçal maskesi

Hint mutfağının demirbaşı diyebileceğimiz bu baharatı tüketmek bin bir derde deva. Maskesi ise antibakteriyel olduğundan sivilce ve akneleri kurutuyor, düzenli uyguladığında hem onların izlerini hem de lekeleri azaltıyor. Zerdeçal maskesini pek çok farklı malzeme seçeneğiyle yapabilirsiniz. 1 yemek kaşığı toz zerdeçala, macun kıvamını alana kadar şu malzemelerden 1 veya en fazla iki tanesini ekleyin: Hindistan cevizi yağı, süt, limon suyu, bal veya yoğurt. Maskeyi temizlediğiniz cilde hafifçe masaj yaparak sürün. 20-30 dakika beklettikten sonra önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.

Elma sirkeli cilt toniği

Cilt tipiniz ne olursa olsun her gün yatmadan önce kullanabileceğiniz bu toniğin, zamanla lekelerin renginde bir açılma yarattığını gözlemleyebilirsiniz. Uygun bir şişeye yarı yarıya elma sirkesi ve içme suyu ekleyin. Temizlediğiniz cildinize pamuk yardımıyla masaj yaparak sürün. Pamuğa birkaç damla taze limon suyu da sıkabilirsiniz, bu toniğin etkisini artıracaktır. Toniği uyguladıktan sonra yüzünüzü yıkamadan uyuyun. Sabah mutlaka yüzünüzü yeniden temizleyin. Çünkü güneşe çıkmadan önce cildinizi bu malzemelerden arındırmanız gerekiyor.

Yorumlar