2019 Ramazan ayının 11. gününe özel iftar menüsü tarifleri!

1029 Ramazan ayında oruç tutanlar için akşam iftar sofralarına rahatlıkla yetiştirebileceğiniz çorbadan tatlıya kadar yemek tariflerini bir araya getirdik!

2019 Ramazan ayının 11. gününe özel iftar menüsü tarifleri!

Ramazan ayında oruç tutanlar için iftar sofralarında kendinizi yormayacak pratik tariflerden oluşan başlangıç çorbadan tatlıya kadar en pratik tarifleri bir araya getirdik! Sizde iftar sofraları için ne yapacağını kara kara düşünenlerdenseniz. Elmaelma.com olarak bir araya getirdiğimiz tariflere göz atabilirsiniz. 

BAŞLANGIÇ İÇİN BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeler; 500 gram brokoli, 7 su bardağı su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1,5 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Küçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın. Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın. Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.

Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın. Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapattıktan sonra ramazan sofralarınıza dahil edebilirsiniz.

brokoli çorbası

MÜCVER TARİFİ

Malzemeler; 3 adet kabak, 2 adet yumurta, 1 adet havuç, 3 kahve fincanı un,
1 demet taze soğan, 1 demet dereotu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın

Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın. Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın ve kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra ramazan sofralarınıza dahil edebilirsiniz. 

kabak mücver

LAHANA KAVURMA TARİFİ;

Malzemeler; 1 adet büyük boy soğan, 1/2 adet lahana, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir), 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre), 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 su bardağı su yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince kesin. Soğanı da küp küp doğrayın ve genişçe bir tavanın içerisine alın. Üzerine zeytinyağının yarısını ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulunca üzerine doğradığınız lahanaları azar azar ilave edin. Hafif kavruldukça yeni lahanaları ekleyin. Son olarak da salçasını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın.

Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek birkaç dakika daha kavurun. Su ilave ederek kapağını kapatın ve lahanaların hafif yumuşamasını sağlayın. Sularını çektiklerinde hala yumuşamamışlarsa biraz daha su ilave edin. Lahanalar güzelce yumuşadığında tuz ve karabiber ilavesinde bulunarak birkaç dakika daha kavurduktan sonra ramazan sofralarınıza dahil edebilirsiniz.

lahana kavurma

ALMAN PASTASI TARİFİ

Malzemeler; 1/2 su bardağı ılık süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet yumurta, 1/4 su bardağı ılık su, 2,5 su bardağı un, 600 ml. süt, 200 gram toz şeker, 40 gram tereyağı, 6 adet yumurta sarısı, 40 gram un, 30 gram mısır nişastası yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Ilık su, ılık süt, toz şeker ve kuru maya karışımını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve tereyağı eklediğiniz karışıma, azar azar elenmiş un ekleyin. Tüm malzemeleri kattıktan sonra yoğurduğunuz hamur karışımını, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.

Yaklaşık iki katı büyüklüğe ulaşan hamuru, tabanı ve kenar kısımları yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli fırın kabına yerleştirin. Hamurun kaba mümkün olduğunca eşit oranda yayılmış olmasına özen gösterin. Pastanın kekini, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika üzeri hafif bir renk alana kadar pişirin. Pişen keki fırından ve kalıbından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.

Pastanın kremasını hazırlamak için; sütü küçük bir sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Toz şeker ve yumurta sarılarını cam bir kapta şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Elenmiş un ve mısır nişastasını kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün. Bir taşım kaynayan sütü, azar azar yumurta sarılı harca ilave ettikten sonra benmari usulü kaynayan bir su buharı üzerinde hızla çırparak kremayı karıştırın. Kıvam almaya başlayan krema harcını ayrı bir karıştırma kabına aldıktan sonra mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın.

Tereyağı ekleyip, hızlıca karıştırdığınız kremanın üzerini streç film ile kapladıktan sonra buzdolabında soğutun. Fırından çıktıktan sonra oda ısısında dinlenen keki keskin bir bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde ortadan ikiye bölün. Kek tabanını servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız krema ile kapladıktan sonra üst katını üzerine yerleştirin. Servis aşamasında üzerine bolca pudra şekeri eledikten sonra ramazan sonrası tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

alman pasta

Yorumlar