Ten rengine göre ruj seçimi nasıl olmalı?

Her kadının ortak payda da buluşturan ruj, makyaj malzemeleri arasında bir numaradır. Sizler için ten renginize göre ruj tonlamalarını derledik.

Ten rengine göre ruj seçimi nasıl olmalı?

Her kadını ortak zevklerde buluşan rujlar bir çok kadının vazgeçilmez makyaj malzemesidir. Kimi kadın cilt makyajı yapmasa bile dudak renklerinde olan 'nude' bir ruj tercih ediyor kimi kadınlar ise koyu renk bir ruju makyajın son rötüşü olarak noktalandırmaktadır. Bir şekilde her kadının çantasında var olan ruj renklerini tercih ederken nelere dikkat ediyorsunuz? Her ne kadar az makyaj yapsanız bile sadece ruj sürdüğünüzde cildinizde farklılık yaratmıyorsa bu noktada cilt renginize göre ruj tercih etmemişsiniz demektir!

ruj rengi nasıl seçilmelidir

Peki ten rengine göre ruj tonu nasıl seçilmelidir? Sizler için cilt alt tonunuza göre ruj tercihlerinizi yapabilmeniz için aşamalandırdık. 

Cilt alt tonunuzun hangi renk olduğunu öğrenin!

Cilt alt tonunuzu nasıl belirleyebilirsiniz. Uzmanlara göre cilt tonları 3 maddeden oluşmaktadır: Soğuk ton, sıcak ton ve nötr ton. Bolca ışık alan bir yere gidin elinize ayna alın ve aynaya bakın, aynada gördüğünüz de cildiniz pembe-mavi tonlarda ise soğuk bir cilt tona sahipsiniz demektir! Eğerki aynaya baktığınızda sarı tonlarında bir renk algılıyorsanız sıcak tonlarda bir cilde sahipsiniz demektir. Eğerki sıraladığımız tonların hepsini görüyorsanız cilt tonunuz nötr tonlarda demektir.

cilt tonuna göre ruj tercihi nasıl olmalıdır

Artık cilt alt tonunuzu öğrendiniz şimdi cilt tonunuza göre bu ruj tonlarını kullanmalısınız!

Eğerki cilt tonunuz sıcak tonlardaysa tercihiniz doğrultusunda olması gereken renk tonları şeftali-pembe, mercan tonları ve turuncu alt tonlu sıcak kırmızı olmalıdır! Fakat soğuk tonlu bir cilt tonuna sahipseniz kesinlikle mavi alt tonlu kırmızılar, gül pembe gibi ruj rekleri tercih etmelisiniz demektir! Sıra geldi nötr alt tonlu ruj seçimlerine, eğerki nötlr alt tonlu bir cilde sahipsiniz ruj tonu seçiminde çok şanslısınız demektir! Bunun nedeni ise nötr alt tonlu ciltliler sıcak ve soğuk cilt tonu olanların kullandığı her iki rengide kullanabilecekleri anlamına gelmektedir.

ruj seçimi nasıl olmalıdır

 

Yorumlar 1 yorum