Bebeklere çikolata ne zaman verilir 2 yaşından önce yedirmeyin!

Birçoğumuzun hayır diyemediği çikolata sizce bebeklere kaç yaşından itibaren verilmeli? 2 yaşından küçük çocuğa çikolata veriyorsanız...

Bebeklere çikolata ne zaman verilir 2 yaşından önce yedirmeyin!

Bir çok kişinin çeşitlerine göre severek tükettiği abur cuburlardan en çok tüketilen çikolatadır. Birçoğumuzun asla 'hayır' diyemediği çikolataya karşı koyamazken bir an önce tadını keşfetmek isteyen bebeklere kaç yaşından itibaren çikolata verilmeli? Her ne kadar dişi çürümesini hızlandırdığını düşündüğümüz çikolatayı bebeğinize verirken 2 kere düşünün! İşte bebeklere çikolata ne zaman verilmeli? sorusunun yanıtı.

Çikolata yemek her ne kadar vazgeçilmesi zor bir lezzet olsada halk arasında diş çürüklerinin bir numarası olarak ilan edilen çikolata aslında bilinenin aksine diş çürüğüne neden olmaz. Dişi çürüten şey çikolatanın içerisindeki kakao değil içerisindeki şekerdir. İçerisinde şeker olmayan besinler diş çürümesine neden olmayacaktır.

BEBEKLER NE ZAMAN ÇİKOLATA YEMEYE BAŞLAMALI?

Uzmanlara göre çikolata tüketimi 2 yaşından önce verilmesi çocukların sağlığı için sağlıklı değildir. Çikolatanın içerisindeki teobramin bebeklerin gece uykusunu olumsuz etkileyerek hiperakiviteye neden olmaktadır. 

Biz yetişkinlerin bile bayıla bayıla yediği çikolataları bebeğinizle tanıştırmak için en az 24 aylık olmasını beklemelisiniz. İçerisinde bulunan 'teobramin', bebekler için uygun bir madde olmadığından dolayı yan etki gösterebilir. Bebeğiniz iki yaşına geldiği zaman azar azar olmak kaydıyla çikolata verebilir ve bazı gelişimlerine katkı sağlayabilirsiniz. Bu gelişimlerden bazıları şöyledir:

- İçerisindeki flavanol maddesi bilişsel becerisini destekler ve hafızayı güçlendirir.

- Kalp ve kan damarı sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.

- Endorfin hormonunun üretimini arttırarak kendisini mutlu hissetmesini sağlar.

ÇİKOLATA TÜKETİMİ HER BEBEKTE AYNI ETKİYİ YARATMIYOR!

Çikolata tüketimi her bebekte aynı etkiyi göstermez. Bebeğinize çikolata vermeden önce çikolataya karşı herhangi bir alerjik reaksiyon göstermediğinden emin olmalısınız. Onun dışında bazı vakitlerde tüketilen çikolata bebeğinizde istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Peki hangi durumlarda bebeklere çikolata verilmemeli?

Uyumadan önce: Uyumadan önce az miktarda bile olsa bebeğe verilen çikolata, uyumasını zorlaştırabilir.

Huzursuz bağırsak sendromu: Çikolata huzursuz bağırsak sendromu semptomlarını tetikleyebilir. Buna bağlı olarak da bu sendromun görüldüğü beekelre çikolata verilmemelidir. 

Reflü: Maddelerindeki asidik özelliklerden dolayı reflü sorunu olan bebeklere çikolata verilmemelidir.

Yorumlar