Canan Karatay'ın önerdiği doktorlar kim isimleri uzmanlıkları ve çalıştıkları hastaneler

Canan Karatay'ın önerdiği doktorların isimleri Nuran Yazıcıoğlu ve Hüsniye Yüksel kimdir uzmanlıkları ve çalıştıkları hastanelerin bilgileri elmaelma.com'da.

Canan Karatay yaptığı açıklamalarda yine gündem oldu. CNN Türk'te Buket Aydın'ın sunduğu 40'a konuk olan Prof. Dr. Canan Karatay, güvendiği ve önerdiği doktorların isimlerini açıkladı. Sağlık konusunda titiz tavrıyla tanınan Canan Karatay'ın önerdiği doktorların isimleri de haliyle merak ediliyor. Canan Karatay 'kendimi emanet ederim' dediği doktorların isimlerini şöyle: Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Hüsniye Yüksel ve Canan Karatay'ın çalıştığı hastanede görevli Emine Hanım. Karatay önerdiği doktorlarla ilgili "Onlara çok güveniyorum. Çünkü hiçbiri ilaç firmalarının adamı değil, biliyorum" dedi.

CANAN KARATAY'IN ÖNERDİĞİ DOKTOR NURAN YAZICIOĞLU KİMDİR NE DOKTORU?

Canan Karatay'ın önerdiği doktorlar arasında yer alan Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu kimdir, ne doktorudur sorusunun yanıtı siz elmaelma.com okurları için derledik. Canan Karatay'ın önerdiği doktor Nuran Yazıcıoğlu kardiyolog yani kalp hastalıkları uzmanı. Canan Karatay'ın önerdiği doktorlardan Nuran Yazıcıoğlu, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Haseki tedavi kliniğinde İç hastalıkları ve daha sonra kardiyoloji uzmanlığını tamamlamıştır.  İsrail ve ABD‘de de eğitim almıştır. Kardiyoloji Enstitüsünün kurulmasında ve Türkiye de ki kardiyolojinin özellikle invaziv ve interventional kardiyolojinin gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Kendisi invaziv kardiyolog olarak sayılamayacak kadar kalp kateterizasyonu, koroner angiografi ve pacemaker implantasyonu yapmıştır. Türkiyede, İlk Transvenöz Pacemaker İmplantasyonunu tek başına yapanlardan biridir. Perkütan , mitral ve pulmoner balon valvuloplastinin Türkiye de ki öncülerindendir. Tek başına yaptığı mitral balon valvuloplastinin sayısı dünya da 1. Sırada gelmektedir.

Türk Kardiyoloji Vakfı’nın kuruluşundan beri vakıfda çalışan Nuran Yazıcıoğlu halen Türk Kardiyoloji Vakfı’nın başkan yardımcısıdır. Grup Florence Nıghtıngale hastanelerinde ilk kuruluşundan bugüne yönetici ve doktor olarak çalışmış, halen çalışmaktadır. Türk ve Avrupa  Kardiyoloji Derneği ve Aritmi Çalışma Grubu üyesidir.

Canan Karatay'ın önerdiği doktorlardan Nuran Yazıcıoğlu kimdir ne doktoru

İlgi Alanları: Kalp Hastalıklarının Tetkik ve Tedavisi,  Perkütan Mitral Balon Valvuloplasti, Pacemaker İmplantasyonu, Kalp Yetersizliğinin Tedavisi.

CANAN KARATAY'IN ÖNERDİĞİ DOKTORLARDAN HÜSNİYE YÜKSEL KİMDİR NE DOKTORU?

Canan Karatay'ın 'kendimi emanet ederim' dediği doktorlardan bir diğeri de Prof. Dr. Hüsniye Yüksel. Hüsniye Yüksel de Canan Karatay gibi kardiyoji uzmanı. Klinik Kardiyoloji, Epidemiyoloji ve Koruyucu Kardiyoloji alanında uzman olan Hüsniye Yüksel, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1973 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından SSK Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Merkezi'nde Pratisyen Hekim olarak göreve başladı. 1979'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde İç Hastalıkları uzmanlığı eğitimini tamamladı ve 1982 yılına kadar İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı. 1982 yılında Hüsniye Yüksel uzmanlık alanını değiştirip Kardiyoloji eğitimi aldı ve İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde asistan olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında Kardiyoloji Profesörü ünvanını alan Hüsniye Yüksel, 2014-2017 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulundu. Hüsniye Yüksel şuan Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi Kardiyoloji bölümünde görev yapıyor. 

Hüsniye Yüksel kimdir hangi hastanede çalışıyor ne doktoru

Yorumlar