Kuymak nasıl yapılır malzemeleri nelerdir Karadeniz'in enfes lezzeti!

Kuymak nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Karadeniz yöresine ait enfes bir tat olan kuymak pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezleri arasına girecek!

Kuymak nasıl yapılır malzemeleri nelerdir Karadeniz'in enfes lezzeti!

Bazıları  için muhlama bazıları için kuymak olarak adlandırılan bu tarif yöreden yöreye değişiklikler gösterebiliyor. Muhlama ismi ile de bilinen bu tarif Karadeniz bölgesinden adeta Türk mutfağına armağan edilen müthiş bir lezzet. Pazar kahvaltılarınızda size eşlik edecek bu lezzet haftasonları için harika bir fikir olabilir. Sevdiklerinize  keyifli bir pazar kahvaltısında ikram edebileceğiniz bu lezzeti denemeye ne dersiniz? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile kuymak tairif! 

MALZEMELER: 

2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı mısır unu,1 su bardağı sıcak su, 80 gram trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri)

HAZIRLANIŞI: 

Tereyağını tavaya alın ve yakmadan, orta ateşte eritin. Eriyen tereyağın üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırın.Kavrulan mısır unu göz göz olmaya başlayınca, yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Suyla birlikte 2 dakika daha kavurun ve altını kısın.Peynirleri ilave edin ve karıştırmadan erimesini bekleyin. Peynirler erimeye başlayınca sadece 2-3 kere alttan üste doğru karıştırın ve kısık ateşte tereyağın üste çıkmasını bekleyin.Tereyağı üste çıktığında ocaktan alın ve servis edin.

Yorumlar