Maskara sürerken dikkat edilmesi gerekenler kışın kirpik diplerinize sürmeyin!

Yüzdeki ifadeyi değiştirmenin ve bakışlara çekicilik kazandırmanın yolu kıvrık kirpiklerden geçiyor. Önümüz kış! İşte soğuk havalarda maskara sürme yolları!

Maskara sürerken dikkat edilmesi gerekenler kışın kirpik diplerinize sürmeyin!

Havaların soğumasıyla evde yaptığımız makyaj soğuk havalarda bozulması büyük etkenlerden bir tanesidir. Rüzgarın etkisiyle kıstığımız gözlerimizin sulanmalar oluşur. Ee tabi bu durum haliyle yağmurlu havalar içinde geçerli! Özellikle kış mevsimlerinde yaşadığımız bu sıkıntının önüne geçmek için göz makyajını doğrudan etkileyen maskara uygulama tekniklerini elmaelma.com okurları için derledik. Sizin için hazırladığımız bu maddeleri dikkate alarak sizde bu mevsimlerde maskara sürme tekniklerinizi değiştirerek makyaj akma sorunlarınızın önüne geçebilirsiniz.

-İlk olarak kirpiklerinize maskara sürerken kirpiklerinizin dipten uca doğru değil sadece uçlarına maskara uygulamaya özen gösterin. Böylelikle uygulamış olduğunuz maskaranın akma ihtimaline karşı kirpik dibinden bulaşmasını engellemiş olacaksınız.

-Evdeki maskaralarınızı düzenli olarak kontrol edin. Evde eğerki kurumuş veya kurumaya yüz tutmuş maskaralarınız varsa derhal çöp kutusuna atın! Bu mevsimlerde özellikle maskaranızın taze ve yeni olmasına özen göstermelisiniz.

-Maskara fıçanızdaki topaklanmaları düzenli olarak ılık su ile temizleyin. Böylelikle maskaralarınızdaki topaklanmaların kirpiklerinize düşmesini engelleyerek kirpiklerinizdeki maskaranın kolay akmasını engelleyebilirsiniz.

-Soğuk havalarda kirpiklerinize suya dayanıklı maskaraları uygulayarak kirpiklerinizin akmasını engelleyebilirsiniz. Ancak suya dayanıklı maskaraların temizliği zor olduğu için dikkat etmeniz gereken bir diğer aşama doğru temizleyici olacaktır. Aksi taktirde kirpiklerden kolay çıkmayan maskaralar zamanlar kirpiklerinizin dökülmesine neden olabilir. 

-Nereye giderseniz gidin her zaman yanınızda mutlaka pamuk ve makyaj temizleyicisi bulundurun. Bunun nedeni her ihtimale karşı maskaranızın aktığı durumlarda makyaj temizleyicisi ile gözlerinizi silip kirpiklerinize yeniden maskara uygulayabilmeniz için olacaktır.

 

Yorumlar