2019 Ramazan ayı örnek iftar menüsü tarifleri

2019 Ramazan sofraları için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çorbadan tatlı tarifine kadar kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifleri hazırladık!

2019 Ramazan ayı örnek iftar menüsü tarifleri

Ramazan ayı itibari ile iftar sofraları için mutfakta uzun uzadıya fazla vakit harcamamak ve sizi yormayacak en kolay yemek tariflerini elmaelma.com olarak bir araya getirdik! Sizde akşam iftar sofrası için kara kara düşünenlerdenseniz sizin için bir araya getirdiğimiz pratik lezzetlere göz atabilirsiniz. İşte birbirinden lezzetli başlangıç tarifi çorbadan tatlıya kadar bir araya getirdiğimiz iftar için örnek tarifler...

BAŞLANGIÇ İÇİN PATATES ÇORBASI

Malzemeler; 5 adet orta boy patates, 1 adet orta boy kuru soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 5 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı süt, 1/4 demet maydanoz, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Kabuğunu soyduğunuz orta boy patatesleri ve kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencereye alın. Doğradığınız kuru soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar soteleyin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz patatesleri soğanlarla birlikte 4-5 dakika kadar sotelemeye devam edin. Sıcak suyu çorba tenceresine aktardıktan sonra çorbayı orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın.

Kaynayan çorba karışımına tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sütü azar azar katıp, hızlıca karıştırın. 10 dakika daha orta ateşte kaynattığınız çorba karışımını, blenderdan geçirdikten sonra kıvamlı ve pürüzsüz bir hale getirdikten sonra üzerine doğradığınız maydanozları ilave ettikten sonra iftar sofralarınıza dahil edebilirsiniz. 

patates çorbası

KIRMIZI LAHANA SALATASI 

Malzemeler; 1 adet orta boy kırmızı lahana, 1 adet orta boy havuç, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Bol suda yıkayıp kuruladığınız kırmızı lahananın sert kök kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla alıp ince ince doğrayın. Hafif bir renk vermesi ve yumuşaması adına doğranmış kırmızı lahanaları az miktarda tuzla ovup durulayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu, rendenin kalın kısmıyla rendeleyin. Salatanın sosu için; süzme yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve az miktarda tuzu küçük bir kapta karıştırın. Doğranmış salata malzemelerini harmanlayıp derin bir kaseye alın. Üzerine, hazırladığınız süzme yoğurtlu ve mayonezli sosu da üzerine ilave ettikten sonra iftar sofralarınıza dahil edebilirsiniz. 

kırmızı lahana salatası tarifi

FIRINDA SOMON TARİFİ

Malzemeler; 2 adet fileto somon, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 3-4 dal taze kekik, 1 adet limon suyu, 1/4 demet dereotu yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Sarımsakları dövün. Zeytinyağı, limon ve sarımsakları karıştırıp, somonların üzerine sürün. Balıkları buzdolabında 1-1,5 saat dinlendirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Somonları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Fırında kontrollü olarak 15-18 dakika pişirin.
Dereotlarını ince ince kıyın. Fırından çıkan somonları taze kekik ve dereotunu ilave ettikten sonra iftar sofranıza dahil edebilirsiniz.

fırında somon

TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ 

Malzemeler; 1/2 adet tavuk göğsü, 5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 3 yemek kaşığı pirinç unu, 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 adet damla sakızı, 1 yemek kaşığı tereyağı yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Gerçek tavuk göğsü tatlısına gözle görülemeyecek incelikte eklenen tavuk göğsünü, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kemik ve deri kısımlarını ayıkladığınız tavuk göğsünü ince ince ditin. Tel tel ayırdığınız haşlanmış tavuk göğsünü, kevgire alın ve bol suda yıkayın.
Ayrı bir tencereye aldığınız kadayıf inceliğindeki tavuk göğüs etlerini üzerini geçecek kadar su ilavesiyle tavuğun kokusu tamamen çıkana kadar uzun bir süre bekletin. Aralarda suyu değiştirmeyi unutmayın.

Tavuk kokusu tamamen çıkan ve suda uzun süre beklediği için tel tel ayrılan tavuk göğüs etlerinin suyunu sıkarak süzün. Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın ve suyunu süzdürdüğünüz tavuk etleriyle birlikte 10 dakika kadar kaynatın. Mısır nişastası ve pirinç ununu ayrı bir kaseye alın. Kaynama noktasına gelen sütle kıvamını açtığınız nişasta karışımını tatlı tenceresine aktarın ve topaklanmaması için metal bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.

Toz şeker ve damla sakızı eklediğiniz tatlı karışımını şeker eridikten sonra tahta bir kaşık ya da tokmak yardımıyla döve döve pişirmeye devam edin. Pişirme esnasında macun kıvamını alan tavuk göğsü tatlısına parlaklık vermesi adına son olarak küçük bir parça tereyağı katın ve karıştırarak tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, kıvam alması için buzdolabında beklettikten sonra iftar sonfrası kendinize tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.

tavuk göğsü

Yorumlar