2019 Ramazan ayı iftar menüsü için örnek tarif arayanlar için çorbadan tatlıya herşey!

2019 Ramazan ayında orucu açarken iftar sofrasında tüm günün açlığını bastıracak mükemmel yemek tariflerini bir araya getirdik!

2019 Ramazan ayı iftar menüsü için örnek tarif arayanlar için çorbadan tatlıya herşey!

2019 Ramazan ayı hazırlıkları derken ilk oruç tutuldu! Akşama iftar sofrasında ne hazırlayacağım diye kara kara düşünenler için iftar saatine pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çorbasından tatlısına kadar birden fazla tarifi bir araya elmaelma.com okuralları için getirdik! Başlangıç için midenizi yumuşatmaya yardımcı olacak mis gibi domates çorbasından tutun tatlı için kadayıf dolmasına kadar hepsini bir araya getirdik! Sizde Ramazanın 2. gününe özel iftar sofralarınızı sizin için bir araya getirdiğimiz iftar sofralarına layık lezzetteli tariflere göz atabilirsiniz.

BAŞLANGIÇ İÇİN DOMATES ÇORBASI

Malzemeler; 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı arpa şehriye, 4 yemek kaşığı un, 4 çorba kaşığı domates salçası, 1 su bardağı süt, 4,5 - 5 su bardağı su,, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Tencereye tereyağı ve unu alın, kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine domates salçasını ilave edin. 1 su bardağı sütü de azar azar ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Su ve arpa şehriyesini de ilave yapıp 15 dakika kadar kapağı yarı açık şekilde kaynatın. Üzerine bolca karabiber ilave ettikten sonra başlangıç için afiyetle yiyebilirsiniz.

iftar sofrası için domates çorbası

CEVİZLİ BİBER YOĞURTLAMASI TARİFİ

Malzemeler; 500 gram biber, 3 diş sarımsak, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı ceviz içi, 1/2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke, 1.5 su bardağı yoğurt, 1 silme tatlı kaşığı tuz, 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın. Biberleri yıkayın, tohumlarını temizleyin ve iri iri doğrayın. Zeytinyağını derince bir tavaya alın ve içine doğradığınız sarımsakları atın. Sarımsakların kokusu çıkınca, doğradığınız biberleri de ekleyin ve bu şekilde 5 dakika kadar kavurun. Biberler yeterince kavrulduğunda içerisine cevizleri ve baharatları ekleyin. Suyunu da ilave edip, kapağını kapatın ve biberler suyu çekene dek, yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın. Ocağın altını kapatın ve üstüne sirkeyi ekleyip, karıştırın. Soğuduktan sonra yoğurtlayın ve ceviz, üzerine serptikten sonra ramazan sofranıza dahil edebilirsiniz.

biberli cevizli yoğurtlama

SEMİZOTU SALATASI 

Malzemeler; 2 demet büyük boy semizotu, 3 diş sarımsak, 1,5 su bardağı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Semizotunun topraklı kök kısımlarını kesin. Körpe yapraklarını tek tek ayıklayın. Bol suda zarar vermeden yıkadığınız semizotu yapraklarının fazla suyunu süzün. Salata kurutucusundan geçirdiğiniz semizotu yapraklarını ayrı bir kenara alın. Geniş bir salata kasesinde sarımsakları rendeleyin. Süzme yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semizotu yapraklarıyla harmanladıktan sonra salatayı servis tabağına alın. Arzuya göre ekstra zeytinyağı ve pul biber devam ettikten sonra iftar sofranıza dahil edebilirsiniz.

ramazan ayında iftar sofrası semizotu salatası

MANTARLI TAVUK TARİFİ

Malzemeler; 4 adet tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 5-6 adet mantar, 2 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber, 1/4 demet dereotu yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Tavukları 1-2 saat önceden süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle birlikte buzdolabında marinasyona bırakın. Mantarların kabuklarını soyun veya nemli bir peçete yardımıyla temizleyin. Temizlenen mantarları iri iri doğrayın. Tavayı ısıtın ve ısınan tavada zeytinyağını ısıtın. Mantarları ilave edin ve soteleyin. Mantarlar suyunu salıp çekince hafif tuz ve karabiberle aromalandırın.
Mantarları tahta kaşık yardımıyla tavadan alın ve aynı tavada marine olmuş tavukları pişirin. Tavukların iki tarafı da iyice pişince, mantarları ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla hafif çevirin. Servis tabağına alın ve ince kıyılmış dereotlarıyla ramazan sofralarınıza dahil edebilirsiniz.

ramazan sofraları için mantarlı tavuk tarifi

İFTAR SONRASI TATLI ARAYANLAR  İÇİN KADAYIF DOLMASI TARİFİ

Malzemeler; 400 gram tel kadayıf 200 gram ceviz içi, 5 adet yumurta 2,5 su bardağı ayçiçek yağı, 750 gram toz şeker, 500 ml. su, 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.

Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın. Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın. Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.

Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında beklettikten sonra iftar sonrası çayla beraber afiyetle yiyebilirsiniz.

kadayıf dolması

Yorumlar