İftarda kilo almamak için ne yapmalıyız günü uyuyarak geçirmeyin!

İftarda kilo almamak için ne yapmalıyız? İftarda en sık yapılan hatalar nelerdir? İftarda ne yemeliyiz? İşte Ramazan'da kilo almamanın püf noktaları!

İftarda kilo almamak için ne yapmalıyız günü uyuyarak geçirmeyin!

11 ayın sultanı Ramazan'da tutulan oruç kişilerin yapmış olduğu hatalar nedeniyle kilo almasına sebebiyet verebiliyor. Özellikle de gün boyu aç kalmanın ardından oturulan iftar sofralarında yapılan hatalar kilo değerlerinde büyük değişmelere neden oluyor. Peki iftarda kilo almamak için ne yapmalıyız? İftarda en sık yapılan hatalar neler? İşte ramazan'da kilo almamanın püf noktalarını sizler için araştırdık. İşte dikkat etmniz gerekenler! 

RAMAZANDA KİLO DEĞERLERİNDE DEĞİŞMELER YAŞANABİLİYOR 

Ramazan'dan önce sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat eden kişiler Ramazan'ın gelmesiyle birlikte bir rehavete düşebiliyor ve programlarını aksatabiliyor. Tam da bu dönemde dengede tutulan kilo değerlerinde değişimler yaşanabiliyor. Normalde 3 öğün tüketen biri Ramazan'da sahur ve iftar olmak üzere öğün sayısını 2'ye düşürebiliyor. Bu nedenle kişiler gün içerisinde duydukları açlığı doyurucu ekmek, pilav, kırmızı et, makarna, tatlı ve hamur işleri ile yatıştırmak isteyebiliyor. Fakat burada gözden kaçırılan bir durum var ki o da şu günlük alınması gereken protein, yağ ve karbonhidrat değeri belli. Bu nedenle aşrı derecede midenize yükleme yapmanıza gerek yok. 

İFTARDA TÜKETİLEN BESİNLERE DİKKAT! 

Günlük almanız gereken besin değerlerini 2 öğünde de alabilirsiniz. Sadece bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle iftar sofralarında tüketilen yiyeceklerin kilo ile doğrudan bir bağlantısı bulunuyor. 

HAFİF VE DOYURUCU BESİNLERİ TERCİH EDİN 

İftarda yapılan en büyük yanlışlardan biri gün boyunca aç kalan mideyi iftar vaktinde ağır yiyeceklerle doldurmaktır. Ağır kızartmlar, hamur işleri gibi yiyecekler yerine hafif ama doyurucu besinleri tercih etmelisiniz. 

İFTARI UYUYARAK BEKLİYORSANIZ... 

Evde olduğumuz süre boyunca iftarı yatarak beklemekte yapılan yanlışlardan biridir. Mutlaka eğer herhangi bir hastalığınız yoksa hareket etmeye özen gösterin. Bu hreket bedeninizi yormayacak şeklinde olmalıdır. Aksi halde tansiyonunuz düşebilir ve istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Hareket edilmesinin gerekliliği yağ birikimini engellemesi içindir. 

HAFİF TOK BİR ŞEKİLDE SOFRADAN KALKIN 

İftar sırasında aşırı miktarda ve bünyeye ağır gelecek yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Metabolizmanızın dengede kalması için hafif tok bir şekilde sofradan kalkmalısınız. 

YEMEĞİN ARDINDAN SAKIN HEMEN UYUMAYIN! 

İftar sonrası yapılan en büyük yanlışlardan biri de uyumaktır. Boş midenin doldurulup ardından hemen uykuya dalınması oldukça zararlı bir durumdur. Kalp krizine bile neden olmaktadır. Bu nedenle yemekten sonra biraz hareket etmenizde fayda olacaktır. 

 

 

 

 

Yorumlar