2019 Ramazan ayı iftar menüsünde kolay lezzetler çorbadan tatlıya herşey!

2019 Ramazan ayı iftar vaktinde orucu yapımı oldukça kolay hem de sizi yormayacak çorbadan tatlıya kadar en kolay tarifleri bir araya getirdik!

2019 Ramazan ayı iftar menüsünde kolay lezzetler çorbadan tatlıya herşey!

2019 Ramazan ayında oruç tutanları düşündük ve akşam iftarı lezzetine doyulmayan ancak bir o kadarda sizi yormayacak kolay tarifleri bir araya getirdik! İftar vakti için bir araya getirdiğimiz bu lezzetlere bayılacaksınız! Tarhana çorbasından tutun 10 dakikada hazırlayabileceğiniz tatlı tarifi olarak muhallebi tarifini hazırladık! İftar için 'akşam ben ne hazırlayacağım şimdi' diye kara kara düşünenler için iftar vaktine hazırlayabileceğiniz yapımı en kolay tarifleri elmaelma.com'da bulabilirsiniz! 

ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ PRATİK TARHANA ÇORBASI TARİFİ!

Malzemeler; 1 su bardağı toz tarhana, 7,5 su bardağı sıcak et suyu, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı nane, 2 diş sarımsak yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; 1 su bardağı toz tarhanayı 1,5 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırıp yumuşaması için bekletin. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun. 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin.

Kalan 6 su bardağı sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın. Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Pişirdikçe koyulaşan bir çorbaya su ilave ederek hem çorbayı çoğaltabilir hem de ilk lezzetini koruyabilirsiniz.

lahana çorbası tarifi

PRATİK LAHANA SALATA TARİFİ

Malzemeler; 600 gram beyaz lahana, 2 adet orta boy havuç, 1/2 adet küçük boy kuru soğan, 6 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet taze sıkılmış limon suyu yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Lahananın göbek kısmında yer alan sert bölümü çıkardığınız beyaz lahanayı ince ince kıyın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, lahanalarla uyumlu olacak şekilde uzun ince parçalar halinde kesin ya da rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeledikten sonra doğramış olduğunuz tüm malzemeyi derin bir salata kasesine alın.

Salatanın sosu için; küçük bir kasede taze sıkılmış limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve toz şekeri küçük bir çırpıcı yardımıyla toz şeker eriyene kadar karıştırın. Son olarak salataya asıl tat ve kıvamını verecek olan mayonezi kattıktan sonra sos malzemelerini son bir kez karıştırın. Hazırladığınız mayonezli sosu doğranmış salata malzemeleriyle harmanladıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

lahana salatası

TAVUKLU TİRİT YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler; Bir kaç parça bayat ekmek, 3 adet domates, 1 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 2 parça tavuk göğsü, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 2 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Bayat pideyi küp küp doğrayın ve bir fırın tepsisine alıp 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika fırınlayın. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Geniş bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve tavukları güzelce pişene dek soteleyin. Tavuklar piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın, baharatlarla tatlandırıp, bir kenara alın.

Sosu için; soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Üstüne kabuğunu soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin, baharatlarını da ekleyip, kaynayana dek karıştırarak pişirin.
Bir servis tabağına kızarmış olan pideleri alın, üstlerine hazırladığınız domates sostan gezdirin, onun üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve en üste de tavuk etlerini koyduktan sonra ramazan sofralarınıza ekleyebilirsiniz.

tavuklu tirit tarifi

TADINI DAMAKLARDA BIRAKAN 10 DAKİKALIK LEZZET MUHALLEBİ

Malzemeler; 5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket vanilya, 1/2 çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 adet muz, 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Kıvam alan muhallebinin altını kapatın. Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın. Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun. Antep fıstığıyla süsledikten sonra soğuduğundan emin olana kadar buz dolabında belkettikten sonra iftar sofralarınıza dahil edebilirsiniz!

muhallebi tarifi

Yorumlar